Καλώς ήλθατε ~ Φιλικό blog για τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο και το Άδενδρο Θεσσαλονίκης

Πατήστε play για την εκπομπή "Ραδιοφωνικά Ανταμώματα" στο Άδενδρο

Κυριακή, 29 Ιουλίου 2012

Αδενδριώτικα 2012 ~ Φωτογραφίες Γ΄ Παιδικό & Εφηβικό ΑδένδρουΤο Σάββατο 7 Ιουλίου 2012, το Γ΄ Παιδικό τμήμα παρουσίασε χορούς Θράκης, ενώ το τμήμα των Εφήβων, χορούς Σερρών.

Οι φορεσιές από την ιματιοθήκη του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αδένδρου, είναι αυθεντικές και πιστά αντίγραφα των περιοχών από όπου προέρχονται οι χοροί.

Αδενδριώτικα 2012 ~ Η "μάχη" της καντίνας


Φίλοι και μέλη του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αδένδρου, κάθε χρόνο προσφέρονται εθελοντικά για να καλυφθούν οι ανάγκες των χορευτικών τμημάτων που φιλοξενούνται, αλλά και των επισκεπτών των εκδηλώσεων.

Από τα σπιτικά παραδοσιακά φαγητά, μέχρι τα ψητά της ώρας από κρέατα μονάδων της περιοχής, το σίγουρο είναι ότι όλοι φεύγουν ευχαριστημένοι από την εξυπηρέτηση & την ποιότητητα των εδεσμάτων, που προσφέρονται πάντα με χαμόγελο...

Αδενδριώτικα 2012 ~ Φωτογραφίες Π.Σ. Ανατολικού & Π.Σ. Μεσημερίου ΕδέσσηςΤο Σάββατο 7 Ιουλίου 2012, τρίτη ημέρα των "Αδενδριώτικων 2012", ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικού "Η Βαλμάδα", ο Πολιτιστικός Σύλλογος νέων Μεσημερίου Εδέσσης "Ο Αριστοτέλης" και ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης, παρουσίασαν χορούς, φορώντας παραδοσιακές φορεσιές.

Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012

Αδενδριώτικα 2012 ~ Φωτογραφίες Π.Σ. Αθύρων & Λ.Σ. Βλάχων ΒεροίαςΤην Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012 δεύτερη ημέρα των "Αδενδριώτικων 2012", ο Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Βεροίας, ο ΚΕΡΛΑΠ Αγκαθιάς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αθύρων, παρουσίασαν χορούς, φορώντας τις παραδοσιακές φορεσιές τους.

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Αδενδριώτικα 2012 ~ Φωτογραφίες από αθλοπαιδιέςΤο απόγευμα της πρώτης ημέρας των "Αδενδριώτικων" ήταν αφιερωμένο στους μικρούς μας φίλους, που διασκέδασαν συμμετέχοντας σε αυγοδρομίες, σχοινομαχίες, τουβαλοδρομίες, λουκουμαδομαχίες κ.ά.

Πολύς ο κόσμος, παρά τις αυξημένες θερμοκρασίες που επικρατούσαν τις τελευταίες ημέρες. Υπήρχε έκθεση με παιδικά βιβλία, ενώ δόθηκαν αναμνηστικά στους νικητές των παιχνιδιών.

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

Αδενδριώτικα 2012 ~ Φωτογραφίες με φορεσιές Μακεδονίας


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και με μεγάλη προσέλευση κόσμου το 4ημερο φεστιβάλ πολιτιστικών δρώμενων που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος Αδένδρου.

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από τις φορεσιές των τμημάτων και τους χορούς που παρουσιάσθηκαν.

Σε αυτήν την ανάρτηση, η εντυπωσιακή "ντόπια" μακεδονική γυναικεία φορεσιά με τον περίτεχνο κεφαλόδεσμο (απαιτούνται σχεδόν 2 ώρες μέχρι να ετοιμασθεί), που το σχήμα του προέρχεται από την περικεφαλαία των Μακεδόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι χοροί που παρουσιάσθηκαν με τις συγκεκριμένες φορεσιές, είναι από την περιοχή "Ρουμλούκι" (γη των Ρωμιών-Ελλήνων) της Μακεδονίας.