Καλώς ήλθατε ~ Φιλικό blog για τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο και το Άδενδρο Θεσσαλονίκης

Πατήστε play για την εκπομπή "Ραδιοφωνικά Ανταμώματα" στο Άδενδρο

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Τι προβλέπει το Πρόγραμμα Καλλικράτης για το Άδενδρο & την ευρύτερη περιοχή Θεσσαλονίκης




Με την αρίθμηση βλέπουμε τους υπάρχοντες δήμους. Σύμφωνα με όσα σκοπεύει η κυβέρνηση να πράξει, βλέπουμε τους νέους δήμους που θα προκύψουν από τις συνενώσεις (ίδιος χρωματισμός)


Για τον Δήμο Χαλκηδόνος, στον οποίοο υπάγεται το ΑΔΕΝΔΡΟ, προβλέπεται συνένωση με το Δήμο Κουφαλίων & Αγ. Αθανασίου. (Κάντε κλικ για μεγένθυση)













Το Πρόγραμμα «Καλλικράτης»
Η νέα διοικητική δομή -στην οποία δόθηκε το όνομα «Πρόγραμμα Καλλικράτης»- περιλαμβάνει τη δραστική μείωση των 1.034 ΟΤΑ που υπάρχουν σήμερα σε λιγότερους από 370 δήμους.
Θεμελιώνεται η δευτεροβάθμια περιφερειακή αυτοδιοίκηση.






Στη θέση των 76 Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου που σήμερα αποτελούν τις Νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις δημιουργούνται αιρετές περιφέρειες σε αριθμό ανάλογο των 13 κρατικών σημερινών περιφερειών.
Ταυτόχρονα, τα περίπου 6.000 Νομικά Πρόσωπα και Δημοτικές Επιχειρήσεις των Δήμων μειώνονται σε λιγότερα από 2000, καταργούνται δηλαδή περίπου 4.000 Νομικά Πρόσωπα και Δημοτικές Επιχειρήσεις των Δήμων.

Επίσης, η κυβέρνηση προχωρά στη θεμελίωση έως 7 Γενικών Διοικήσεων που αντικαθιστούν τις 13 σημερινές κρατικές περιφέρειες ως τις αποκεντρωμένες κρατικές οντότητες την ύπαρξη των οποίων επιβάλει το Σύνταγμα.

Πηγή: Eφημερίδα το Βήμα, http://taxalia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου